onsdag, desember 31

Geniale kinesere


Det er morsomt å jobbe med fyrverkeri. Jobbe og jobbe.. Jeg bærer jo mest kasser og esker da men.. Handle with cake hvertfall. Det synes iallefall jeg og bestefar var ganske så genialt!! Mange grunner til å like fyrverkeri.

Det sto om oss i avisa også. btw

Å som jeg gleder meg til i morra! ♥

mandag, desember 29

Marsvin anyone?

Er ikke tilfeldigvis noen som har lyst på to nye kjæledyr i form av marsvin?

søndag, desember 28

Poor thing

Jeg bytter jo utseende på bloggen hele tiden! Ja, jeg er nok et sånt menneske som trenger forandring, aldri blir fornøyd og ikke klarer å bestemme seg. Jaja, sånn er det nå da. Og det irriterer meg noe FRYKTELIG at jeg ikke kan skrive lenger! Spesielt ikke i kommentarer og på msn. For der får man liksom ikke to sjanser som her..

Meningsløst er fint noen ganger.

Tenk, nå er det bare 3 dager igjen av 2008. Nå når man endelig har blitt vant til å skrive 08, og ikke 07. Årene går fortere og fortere, ja. Også må jeg slutte å snu døgnet, sitte på msn halve natta. Jeg skal tross alt venne meg til å stå opp tidlig igjen. Allerede i morra må jeg opp ganske tidlig. Og hvertfall på nyttårsaften når vi sikkert åpner 8, den dagen blir det vel heller ikke så mye soving i det hele tatt xD Men det blir morro, ja det blir det. Gleder meg. Nyttårsaften har alltid vært like mye verdt som julaften for meg tror jeg.
Se på den da ♥

fredag, desember 26

Comments♥

Hah, jeg har blitt flink til å kommentere. Og kommentarene har blitt flinkere til å komme til bloggen min også :D Riktignok GANSKE meningsløse, dog så humoristiske, de fleste av dem. Men hva gjør vel det? Ordbekreftelser ER fint. Kommentarer er fint. (og siden jeg nå har skrevet dette kommer jeg ikke til å få noen kommentarer, og hvertfall ikke etter denne parentesen!)

Og jeg gleder meg til nyttårsaften, selv om kollektivtrafikken er litt ikke på min side og sånt. Men det blir bra uansett ♥

torsdag, desember 25

Juuuulegaver


Jeg fikk mye rart, og mye fint. Og masse gavekort (3350kr!) Og tre filmer og to lommebøker og en ananas med penger i og smykker og genser og pulsvanter og leggvarmere og sokker og sjokolader og fiint bilde Synne har redigert og bøker og luer og et par enda rarere ting og noen fler fine ting. Jeg er glad.
Fikk dere noe veldig rart eller veldig fint? :D

onsdag, desember 24

JULAFTEN

NÅ er det Julaften. Tenk på det.
Håper dere får en fantastisk koselig julaften med Askepott og Disney og julemat og pakker og kaker og alt mulig :D Nyt dagen, i morra er det ikke før om Julaften ett år.
GOD JUL ALLE SAMMEN! ♥

tirsdag, desember 23

Ting og tang


La Valse d'Amelie, fiine sangen pianonoter:
http://www.scribd.com/doc/2416982/amelie-poulain-le-valse-damelie

Kattelayouten med gjennomsiktige blogginnlegg:
Last ned kode.
Så kopierer man hele og bytter den ut med den gamle koden under HTML på Utforming..

Lille julaften

Nå er det lille julaften. Igjen, for når jeg la meg var det jo også lille julaften. Lille Julaften ja. 23. desember. Dagen før dagen. Okeeeei. Dette kan se ut til å bli en nokså slitsom dag egentlig, ettersom jeg skal spille fra 18:00 til 23:59. Vi har nemlig konsert med Konnerud Mannskor (hva er det? finnes det?!) i kirken klokka 22. Lurer på om det i det hele tatt kommer noe publikum.. Bare å komme hvis noen føler for det, jeg vet ikke engang om det koster noe, men det er jo i kirken så.. Hm. Har vel kanskje ikke noe å si. Dårlig informasjon iallefall. Konnerud kirke kl. 22, 23.des. Gamle eller nye kirken? Tror jeg må finne ut av det snart.

God lillejulaften! ♥

søndag, desember 21

Svampebob

Det har jeg gjort i dag, på hytta. Søndager er som jeg har nevnt før ganske så meningsløse dager sånn egentlig. Men det er deilig å endelig kunne gjøre ingenting uten å ha uferdige lekser og øving hengende over seg. Ferie er deilig. Og Svampebob er morsomt. Spesielt sammen med masse kindersjokolade og hjemmelaget havreflarn.

Nå er det jul her på bloggen også, littegranne.. Også må jeg få lov til å uttrykke hvor mye jeg hater Internet Explorer. All den fæle reklamen og pop-upene, at den ikke klarer å vise bloggen min ordentlig 90% av tia osvosvosv. Firefox funker bare sååå mye bedre. Prøv selv: mozilla.com. Mye bedre, ja. :)

I morra skal jeg på Picasso, og se på MaxManus etterpå. Det blir fint.

torsdag, desember 18

Musikknerder?

Alle burde ha en stemmegaffel. Det er fryktelig praktisk, også må man jo innrømme at de er kule?

Askebegeret på Picasso er stemt i F#. Det er noe som er viktig å vite, veldig viktig. Og toget i Frankrike lager en E når det skal lukke dørene.

onsdag, desember 17

Respectueux de l'environnement

Årets julegaver er iallefall pakket inn miljøvennlig, more or less. Jeg liker nemlig å være miljøvennlig. Jeg og Kristine skal være miljøvennlige russ også. Jula er i det hele tatt en veldig ikke-miljøvennlig tid.

tirsdag, desember 16

Mon dîner aujourd'hui

(jah, det elskede skjerfet mitt er med her også, ofkårz lizm) Jeg liker den fine svarte bollen min.
Tenkte det kunne være morsomt å spise ris med slike fancy spisepinner, men som kjent er ris ganske så små så det var ikke spesielt enkelt, iallefall ikke etterhvert og da får man også vondt i armen. Men morro var det - anbefales egentlig ikke kanskje x)

...og vi skal ikke spille på fredag, har ingen trommis lenger :/ Jeg som hadde gleda meg.

mandag, desember 15

Snaaart

Dette blir en fin uke. Egentlig fri fra alt, og ingen flere prøver. Skal på konsert på ungdomskolen på onsdag, også skal vi spille Another Day i Drammenshallen på fredag. Etter det er det ferieee! Å som jeg gleder meg til å kunne sove så lenge jeg vil, ha nesten fri fra øving, kunne se på mange filmer, kunne spise masse gode ting og kunne sitte å se på de rare kattungene til langt på natt ♥ Tenk hvor deilig det blir å kunne slippe å stå opp tidlig! 17 dager ferie - ferie helt til neste år. Jeg kan like det. Det blir kos, veldig fint. Hva skal folk i ferien sin da??

søndag, desember 14

Vegetarjul!

-Er du vegetarianer? Kult. Skjønner ikke hvordan du klarer det egentlig. Men hva spiser du til jul og sånn da? Savner du ikke ribbe og all den gode julematen?!
Veldig vanlig kommentar, spesielt nå i desember. Men nei, det er ikke veldig vanskelig og fælt å være vegetarianer i jula. Og jeg savner absolutt ikke den litt ekle ribba og julepølser og medisterkaker og kalkun og pinnekjøtt og all slik tradisjonell julemat. Mange forstår ikke hvorfor vi ikke bare i jula hvertfall kan være som alle andre, å spise litt ribbe som alle andre, for en gangs skyld? Man blir jo oppfatta som rar og vanskelig fordi man ikke vil spise vanlig mat og man må nærmest unnskylde seg. Jeg hadde aldri vurdert å spise ribbe, selv på julaften. Mange grunner til det, aldri har jeg vært spesielt glad i ribbe heller, og man kan faktisk bli dårlig av å spise kjøtt hvis man ikke har gjort det på flere år.

Det finnes hvertfall mye godt man kan spise på julaften, og som ikke bare er kjedelig. I Sverige bla. får man mye ferdig vegetarmat, men hvis man tar seg en tur i innvandrerbutikk (som vi forøvrig har hundrevis av på Strømsø) eller helsekost kan man finne mye spennende å lage julemat av. Mange oppskrifter i kokebøker og på nettet også. Så spesielt dere nye vegetarianere; ikke gi opp i jula selv om det virker som om det er det beste! Det trenger ikke å være så vanskelig som man skulle tro.

Link: Mer om vegetarisk jul -1 og - 2.
Noen oppskrifter

Dimanche

Søndag, definitivt den kjedeligste dagen i uka. Egentlig. I dag har det allerede blitt laget en historie om en smiley. Tror vi er ganske så fascinert av smilier. Spesielt sære smilier. Nå skal jeg rydde "skapet" mitt, ake med broren min, skrive naturfagsrapport(er), øve på carnaval in venice variasjonskonserten, på familiebursdag og gjøre ferdig naturfagsrapporten som jeg ikke klarer å skrive. Jeg må få litt mer selvdisiplin. Jeg er lat. Jeg bestemmer meg for å gjøre ting, men gjør det aldri. Og jeg har ikke kjøpt julegavene ennå engang. Jeg må skjerpe meg jeg. Men alle vi mennesker er vel mer eller mindre sånn, vi er late dyr. Gjør bare ting når det egentlig er forsent. Bestemmer meg for å gjøre mer lekser, øve mer, men hei - det er jo ikke så farlig om jeg venter til i morra, eller neste uke.. eller neste år..? Og blir aldri fornøyde.

Veronicaa ♫ sa:
Skulle ønske jeg var 5 år igjen. Alt var så mye enklere da, elsket jula, klarte nesten ikke å sove natt til julaften, men nå glemmer jeg nesten at det er jul, helt til askepott på tv, men det er vel sånn vi er. Og jula handler nesten bare om gaver, det blir feil fokus.
♫ Elise sa:
men om 20 år, da vi sitter med hus og snørrunger skulle vi vel ønske vi gikk på videregående igjen. Er alltid sånn. Har man det godt, vil man ha det enda bedre.
Men ikke alle da. Mest rikmannsykdom. De som bor under en presenning gjør gjerne alt for å hjelpe andre. Deler det vesle de har med de som har enda mindre. Man merker det jo selv også. Jeg er mer villig til å dele den vesle kalendersjokoladen min enn hvis jeg har en stor sjokolade.

Hvorfor er det sånn?

fredag, desember 12

Vendredi

Jeg liker å ha overskrifter en français, fant jeg ut. Og jeg liker å få kommentarer. De særeste og korteste postene jeg skriver er de som får flest kommentarer, gjerne de som inneholder små, usammenhengende setninger. For eksempel det om danske tog:
24.november 2008, HOME
Danmark har grelle, uforståelige tog. De deler seg! Norge er fint. Men jeg liker veldig godt Danmark. Der er alt så billig derx) Heh. Også er det ikke såå kaldt. Også går siste bussen halv ett, ikke halv tolv. Norge er kanskje ikke så fint likevel. Men Norge har fine, forståelige tog.
Det fikk 15 kommentarer faktisk.
I dag er det 12 dager til jul. Og bare 19 dager igjen av 2008. Rien.

Kom på julekonserten til kulturskolen i Bragernes kirke klokka 17.00 i morra, LØRDAG! Den er alltid veldig koselig:D

onsdag, desember 10

Sombre et froid

Det er litt fælt at det er så mørkt og kaldt hele tiden. Da må jeg gå med den store varme boblejakka som jeg egentlig ikke liker. Ellers hadde jeg jo fryst ihjel, det hadde jeg jo helt sikkert gjort. Og mørket, man våkner ikke akkurat lettere av at det er mørkt, faktisk så er den beste måten å vokne på, nemlig det å våkne av lys, helst sollys da selvfølgelig. FAKTISK. Har dere noen gang tenkt på hvor unaturlig det er å bli vekket av en vekkeklokke? Man våkner PLUTSELIG av en høy lyd, ikke rart man bare har lyst til å legge seg ned og sove i tre timer til. Kanskje jeg skal spørre om sola vil komme fram for å vekke meg 06:37 hver dag? Hadde ikke det vært fint kanskje? Noe som hvertfall er fint er at det nok kommer til å være snø på julaften og nyttårsaften, og det er jo bra, det er veldig bra det! Husker hvor fælt det var i fjor, da man kunne klippet gresset på julaften. Nei, det er jo litt bra at det er kaldt. Også får vi solgt mye mer fyrverkeri i år også, ikke alle som turte å ha fyrverkeri når det ikke var snø. Egentlig så har jeg alltid likt snø, før så elsket jeg snø faktisk, og fyrverkeri. Men global oppvarming du liksom, hva sier de nå?

tirsdag, desember 9

Time

I dag skal jeg spille konsert på barrattdue utenat. Og i morra har vi naturfagsprøve i første økt. I næringsstoffkapitlet med monosakkarider og gjengen OG med oppgaver fra de tre forrige kapitlene også. Jeg kommer til å dø. Kanskje. Naturfag er ikke min greie, ikke i det hele tatt! Og jeg har ikke nok tid, skulle ønske det gikk an å kjøpe mer tid! Tid til å gjøre lekser, øve til prøve, øve på saxofon og så kunne jeg hatt den tiden jeg allerede har til det jeg bruker den til. Også må jeg kjøpe julegaver snart, er bare 8 dager igjen på skolen dette året! æææææ
Följ min blogg med bloglovin

Og jeg liker kommentarer, jeg trenger kommentarer!

mandag, desember 8

søndag, desember 7

Nåmin

verdens to søteste pusekatter

se så liten, hjelpesløs og redd lille C

lørdag, desember 6

Kristine og Veronica på eventyr..

Aldri dra på fest i Kongsberg, eller andre rare steder for den saks skyld, hvis man ikke har planlagt hvordan man skal komme seg hjem eller overnatte. Og i Kongsberg var det også ganske mange fryktelig rare og slemme folk. Dem liker vi ikke! Der er det enten sånn at man er slem og fordomsfull (mye over halvparten av folka) eller så hyggelig som det er mulig å bli. Omtrent sånn var det hvertfall der vi var... Hahaha. Først nå er jeg offisielt hjemme x) Og ikke stol på nsb. Vi skulle være der litt etter halv åtte, men vi var ikke i Kongsberg før over ni. Fra Hokksund skulle det være buss for tog, men kom det noe tog? NEI. Så vi måtte ta neste Kongsbergtog som var minst like forsinka. Stakkars kjempesnille Jørgen som venta på oss ♥ Hva skulle man gjort uten sånne folk? Og Elise som fikk oss til bussholdeplassen etterpå. Vet dere hva? Hold dere i Drammen dere. Da slipper dere kjempedyre nattbusser og det å fryse ihjel mens man venter på tog og buss, og Drammen er mye bedre sted uansett.

torsdag, desember 4

Hmm..

Jeg og Aina skal ha konsert i mars. Problemet er bare at den kanskje skal være i Multisalen på Union! Den salen har verdens dårligste akustikk og klang, funker ikke å spille solo der! Det kuleste hadde jo vært å ha konsert i Bragernes Kirke, selvfølgelig! Men det kan vel kanskje bli littegranne vanskelig på en lørdag, og uten penger. Hvis vi ikke får betydelig med støtte da. Har noen noe forslag til bedre steder å ha konsert? Ett sted folk gidder å komme til også hadde vært fint..

onsdag, desember 3

Vandrehistorier som ligner sagn

Snø på vår jord. Fire gode ord. Dagens rim. Alt kan deles opp i tre deler. Hvorfor heter det skjønnlittereatur? Fordi det er skjønt med litteratur, nei det skal tante Anette lese for dere: satt sammen av skjønn og litteratur, litteraturen er skjønn hvis den er godt skrevet. Vakkert. Myter har utvikla seg fra gresk og norrønt mytologi. Nei det har de ikke! Historier blir legender. Legender blir myter. Myter blir glemt. En saga er fra vikingtiden. Nei, middelalderen - 800 tallet og er skrevet på 1200 tallet. Sagaer er bare historier som har blitt skrevet på Island eller noe? Eller er de noe spesielt. Kongesagaer og ættesagaer og gudesagaer og andre sagaer. Sigurd Drakedrepar. Svik og hevn og ondskap og kjærleik og sånn. Sagaen er fra virkeligheten så man kan lære noe av det, og skrevet ned fra en vandrehistorie, men også dikta opp. Sug inn litt facts fra Anette: Fortelling blir brukt vanligvis.. Nå gidder jeg ikke mer å lese. Anmerkning. Kronologisk rekkefølge og få hovedpersoner. Chat og sms er sjangrer også. Nettside og blogg er ikke skjønnlitteratur eller sakprosa. De kutta av han benet og slang det på hesten. Hun kunne komme ut på kausjon men hadde ikke råd!!
Skjønner ikke at dere gidder å ha blogg! Ingen som leser det!


Neivel da :/
(1C andre økt onsdag)

mandag, desember 1

Kalendermåneden

Desember! :D
Vi har fire nisser i klassen i dag. Lill Sofie, Sandra, Mathilde og meg. Og Irene, men hu går ikke i klassen vår. Jeg har litt lyst til å ha en slags julekalender på bloggen jeg også, men aner ikke hvordan.. Hadde vært litt morro kanskje :) Selvfølgelig glemte jeg å spise sjokoladekalenderen min idag (se jeg har sjokoladekalender på veggen! og en del andre ting..), jeg som skulle starte hver dag i desember med sjokolade ♥ Sjokolade er en viktig ting, selvfølgelig er det det! Også må jeg få meg en kalender til eller to x) Og få meg penger til å kjøpe julegaver, eller egentlig vil jeg lage noen julegaver det er mye koseligere. Hvem skal jeg bytte julegaver med egentlig?

Nå har jeg litt dårlig samvittighet for meg selv egentlig, jeg MÅMÅMÅ øve mer hvis det skal bli noe av meg. Jeg tror ikke jeg har skjønt dette her jeg. Det er viktig å øve! Trenger ikke være så fryktelig lenge bare man øver riktig. Det er veldig sant. Men fortsatt.. Det er bare så dumt at jeg klarer å spille sånn delvis bra selvom jeg har øvd dårlig, da lærer jeg jo aldri. FY meg. Tenk hvor bra jeg kunne spilt hvis jeg hadde øvd fire timer sånn som mange andre gjør a! heeeeeh. nyttårsforsett nr. 1.