søndag, mars 29

Rara avis

Enda en helg der jeg har gjort altfor mye av ting jeg ikke skal gjøre, og altfor lite av det jeg bør gjøre. Jeg og Kristine har drikki altfor mye te, spist for mye scones, pizza, overstekt mais og gulrotbiter, rømme, sjokolade, sitti lenge ute i sola, sovi lite, hatt problemer med å stille klokkene riktig, snakka med rare folk på bussen, blitt spurt om å kjøpe røyk til 14år gamle gutter, fortalt en gammel mann at vi skal fly til 1800-tallet, ledd av folk, blitt ledd av, tatt bilder og gjort alt og ingenting. Mest ingenting. Söte Kristine. Også har vi vært hos Lill Sofie.

Nå er det bare å ta fatt på nok en uke full av utfordringer. Og lange dager. Men så er det påskeferie, NM-øvinger, og 17årsdagen min! Det kan jeg nok like vil jeg tro. Noen andre som gleder seg til påskeferie?

fredag, mars 27

Bibamus, moriendum est

Latin er kult, nesten kulere enn fransk. Og jeg har så fryktelig mye spennende å skrive om for tiden

Nå må det skje noe drastisk med denne snøen snart, hvis ikke vet jeg ikke hva jeg gjør. Snø er fint i desember, ikke i mars. Men nå skal jeg ikke klage noe mer på snøen. Ikke før den eventuelt ikke kommer til jul i år. Man blir ikke positiv av å ha all snøen overalt hele tiden. Den er bare positiv når den skaper julestemning.

Jeg skulle ønske jeg kunne ha latin neste år, istedetfor engelsk. Også kunne vi sluppet gym. Virkelig. Og lært oss selvdisiplin, det er noe jeg helt klart trenger mer av. Tenk hvor mye nyttig jeg kunne fått gjort hvis jeg bare ikke hadde satt meg ned med pcen, eller foran pianoet når jeg burde spille saxofon eller gjøre naturfag. Men jeg har jo fått gjort noe, tatt i betraktning at jeg hadde planer om å være hele denne helgen og i dag i Trondheim. Og vi hadde bare en time på skolen i dag, fra 10 til 11. Skikkelig fin fredag det. Nå er det helg!

torsdag, mars 26

Mais il n'est pas si facile

Jeg er altfor trøtt. Bena mine har vondt, og jeg lurer litt på hvorfor jeg ikke spiller cello, eller fiolin. Hvilket betyr at det var en fryktelig fin dag i går, Oslovandring og Oslo Camerata/Truls Mørk konsert. Det holder å sove i 5 timer.

Aldri har jeg sett en så stor del av Oslo, vi gikk Karl Johan sikkert 4 ganger, rundt omkring Oslo S og Grensen og National, og i sirkler ved Akershus Festning og Aker Brygge og nesten bort til ColorLinekaia. Men vi fant frem til Konserthuset, så vidt. Og konserten var superbra, og jeg likte spesielt Sjostakovitsj og Sibelius. Og bagelen og den steinharde cookien på "den oransje rundingen" også kaldt Bagel & Juice.

La meg få understreke hvor lite jeg egentlig liker systemet til nsb. I går satt jeg og Elise en og en halv time på Nationaltheatret bare fordi det ikke går noe Kongsbergtog hver time på kvelden. Men det var greit egentlig, så fant vi ut hvor mye det koster å dra på InterRail og rundtur i Norge, og å kjøre fra Oslo S til National (25kr fordi det er minstetakst uansett), for hunder og sykler og vernepliktige uten uniform. Hvert minutt følte høyttalerdama for å fortelle hvor lei seg de var for at alle togene var 3-5-10 min forsinka. De hadde det nok ganske gøy der oppe i speakerhuset.

Svelvikengelsk er ikke noe gøy, det er drammensfransk som gjelder. Ouioui, maismais il n'y a pas seulementseulement

mandag, mars 23

Un autre défi

Jørgen og disse utfordringene altså. Men det er jo litt småkoselig da. Men det er ikke alltid så enkelt.
Jeg skal skrive seks positive ting om meg selv + legge ut et bilde av meg selv som jeg er fornøyd med, for så å tagge noen andre.
Bildet fordi det har oreokake på seg, det gule skjerfet, fine farger, Kristine har tatt det, og det var etter vi hadde vært på fin konsert i Kongsberg og spist verdens beste pizza.

- Jeg er ikke som alle andre.
- Jeg prøver å være snill mot alt og alle, miljøvennlig og spiser ikke døde dyr.
- Jeg er faktisk flink til å finne veien samme hvor jeg går, samme hvor rart det kan høres ut. (når man reiser så mye med folk uten det spor stedsans må man bare)
- Jeg er musikalsk.
- Jeg klarer å passe på meg selv (sånn til en viss grad iallefall)
- Jeg har klart å bli kjent med noen av verdens beste mennesker!

Og da utfordrer jeg Aina, Synne Helene, Marthe og Suzanne. Igjen :D

søndag, mars 22

Un autre week-end

Hvor mye skulle jeg ikke ønske jeg kunne sove akkurat nå? Men neida, siden jeg har den flotte egenskapen at jeg utsetter omtrent alt jeg skal gjøre, må jeg sitte å skrive ferdig engelskprosjektet jeg skal fremføre i morgen. I første time. Og jeg burde vel øvd til naturfagsprøve og diverse. Menmen. Det har vært en finfin helg iallefall.

BarrattDue interpretasjon på fredag som kunne gått bedre, men så kom lille Kristine til meg når jeg kom hjem og det var koselig. Alltid. Og dagen i går må ha hatt noen ekstra timer altså, jeg rakk å klippe håret og øve og komme tre timer før konserten for å øve enda mer, ha ett nestensammenbrudd grunnet altfor mye å gjøre, for lite mat, for dårlige fliser, for mye stress, og at jeg ikke klarte å spille på generalprøven, før søte folk begynte å komme og jeg og Aina spilte vår første ordentlige solokonsert :P Jeg må skryte av mine flotte venner som betalte for å høre meg og Aina spille. Hva skulle man gjort uten sånne folk? ♥

Og til slutt dro jeg med meg Kristine på hytta der vi fikk altfor mye mat og godteri og te, og spilte kort og sov altfor lite, og lekte med isflak på fjorden og klatret opp skråninger fulle av tornebusker ♥ Nå har jeg akkurat kommet hjem fra kino og Menn som hater kvinner, som var fæl og lang og fin og virkelig en av de bedre krimfilmene jeg har sett.

Dette kommer til å bli en fin, og stressende uke med prøver og konserter og fremføringer og tog. Ønsk meg lykke til!

torsdag, mars 19

Heureusement

Jeg er glad, veldig glad! Saxen min er fantastisk å spille på nå, de totusenogsekstiåtte kronene var virkelig verdt det! Hvis den ikke hadde blitt noe bedre hadde jeg ikke vært langt fra å gi opp, seriøst, det er altfor mye for tiden. Men nå, nå gleder jeg meg bare til konserten på lørdag. Som alle må komme på!

I dag har jeg tilogmed snakka med en franskmann på Schlagerforlaget, og jeg og Aina gikk en altfor fin omvei til BD, vi fant en av de finere delene av Oslo faktisk. Og der var det skikkelig skikkelig vår, og sol også spiste jeg årets første ordentlige is, tror jeg. ♥ Vi spilte det rommet i verden som har best klang, Stuen på BD. Hvis man trenger å spille bra er det bare å dra dit altså. Slår aldri feil.
Noen lever seg litt for mye inn i visse bøker..

Jeg og Aina kommer til å drepe hverandre i ferien, vi kommer til å bli så altfor lei av hverandre etter en måned i USA, også skal vi kanskje en uke til Danmark også. No way.

Fini


Der var mattetentamen ferdig! Fantastisk deilig. Nå sitter hele gjengen på glass og nyter sola, før jeg og Aina skal ta toget til Oslo. Og i morgen er det helg. Livet er fint.

onsdag, mars 18

Mercredi, et le soleil brille

..og etter oppfordring fra Synne, oversettelse av overskriften: Onsdag, og sola skinner


Jeg har så altfor mye å gjøre, at jeg ikke gjør noenting. Engelskprosjekt, naturfagsmuntligprøve, mattetentamen, konsertøving, NMøving, togkjøring, øving med pianist, geografi, blææh. Men akkurat nå for tiden har det blitt mest fokus på musikk, så stakkars karakterene mine på skolen. Ja, de får bare ha det så godt. Fritime uten å øve til mattetentamen som alle andre er relativt deilig egentlig.

Men alt er da ikke bare negativt! Det er litt vår, det er varmt (hvis man ser positivt på det), snøen holder på å rømme, jeg har fått tilbake stemmen til en viss grad, jeg har verdens beste vaniljeyoughurt til lunsj, jeg gleder meg litt til å spille konsert på lørdag, jeg skal mest sannsynlig til Trondheim neste helg, om ikke så altfor lenge er det påskeferie, jeg er snart 17, i morra får jeg tilbake saxen min fra reparasjon.. Det er for en gangs skyld lettere å finne positive ting, fantastisk! Også har jeg blitt litt flinkere til å stå opp relativt tidlig, så får jeg øvd litt før skolen også :D J'aime le matin, et le printemps.
Det verste er at tid er ikke noe man har, det er noe man tar.
-Elise

mandag, mars 16

Le week-end

Fine helgen. Så ble man syk. Nå er det så vidt jeg kan snakke, og det er jo litt dumt. Spesielt ettersom jeg skal synge og spille i dag, og til Lillehammer med BarrattDue i morgen.. Jeg liker ikke engang å sitte hjemme halve dagen, blir bare mer syk av det spør du meg, man blir iallefall ikke mer opplagt!



Selvfølgelig aldri en helg uten pianospilling.

fredag, mars 13

J'ai été contestée

Jeg sitter på skolen, første time av to. Å sove en time lenger er fantastisk! (selv om jeg kunne sovet mye lenger) Så da er det bare et par timer til det er helg. Skolen min er litt bra noen ganger altså.

Og jeg ble utfordret av Jørgen, så:
Det er vanskeligere enn det ser ut! Kopier til ditt eget notat, slett mine svar og legg til dine. Bruk den første bokstaven i navnet ditt når du svarer på alle spørsmålene. Gi ordentlige svar, og ikke dikt opp! Hvis personen før deg har samme bokstav, så må du gi et annet svar. Du kan ikke bruke samme ordet to ganger. Utfordre fire venner.

* Hva er navnet ditt: Veronica
* Ord på fire bokstaver: Veps
* Guttenavn: Vegard
* Jentenavn: Victoria
* Et yrke: Vekter
* Farge: Vinrød
* Noe du har på deg: Vest
* Mat: Vegetarmat!
* Noe på badet: Vann
* Et sted: Verona
* Grunn til å komme for seint: Ville ikke gå på bussen. (eventuelt vekkeklokka ringte ikke)
* Noe du roper: Vent!
* Film tittel: V for Vendetta
* Noe du kan drikke: Vin
* En musikkgruppe: (The) Veronicas
* Bilmerke: Volvo
* Sang tittel: (Le) Valse d'Amélie
* Et verb: Vingle

Og da utfordrer jeg: Synne Helene, Aina, Suzanne og Marthe!

torsdag, mars 12

Blæh - il neige!!

Det snør IGJEN! I går som det var vår! Og det er bare fordi jeg skrev at det kom til å snø idag i går. Men det har ikke vært en så fæl dag fordet da, møtte maange nydelige mennesker og satt på kafè i to timer. Veldig koselig var det, til man kom ut i snø og kulde igjen.

Jeg og Elise skal på cellokonsert om to uker forresten. Truls Mørk i Oslo Konserthus. Glad jeg har BarrattDue til å fortelle meg om sånne ting.

I morra skal det IKKE snø! Det sa en eller annen avis også - "nå er våren her!" Som om jeg tror på det. Årstidene har blitt snudd, snart er det sommer i juleferien.

onsdag, mars 11

J'aime le printemps

Nsb er gøy, igjen. I dag sto toget i ett kvarter på Asker før det slo seg av og kjørte videre uten lys gjennom to tunneler. Spøkelsestog, en halvtime forsinka. For endelig fikk jeg surra meg til å levere saxen på reparasjon i Oslo, så nå er det bare å håpe den blir ferdig før konserten.

I Oslo var det skikkelig vår! Varmt og sol og ikkenoe snø ♥ kjempedeilig. Så er det snart helg også, bare en hel dag med engelsk i morra (pluss fransk og samfunnsfag muligens) og to timer på fredag først. Denne helga har jeg faktisk noe å gjøre for en gangs skyld, rockeverkstedkonsert i Lier, kretskorpskonsert i Hønefoss ogogogog. Fin helg blir det hvertfall.

Visste dere at det bare er litt over 13 uker til sommerferien? Det er da ikke så lenge! (vi trenger ikke å tenke på at det er meldt snø i morgen...ææææææ)

tirsdag, mars 10

Boktyven

Bokblogg eller bokanmeldelse vi må skrive til norsken, som skal oversettes til nynorsk..

Forfatter: Markus Zusak
Tittel: Boktyven
År: 2005
Sider: 538
Språk: Norsk med innslag av tysk, originalspråk engelsk.

Markus Zusak er en australsk forfatter, født i 1975. Han har australsk far, som var husmaler (samme som Hans Hubermann i Boktyven) og en mor som vokste opp i en liten tysk by like ved München under andre verdenskrig. Under oppveksten ble han fortalt historier fra Nazi-Tyskland, bombingen av München, og jødeforfølgelsene. Dette var en stor del av inspirasjonen hans for å skrive Boktyven. Boken har fått flere internasjonale priser og er hans mest populære bok internasjonalt. Markus skrev sin første bok som 16åring.

Først og fremst en fryktelig vakker bok. Handlingen er rundt 2.verdenskrig, og historien starter i 1939. Hovedpersonen er jenta Liesel Meminger som flytter inn hos fosterforeldrene Hans og Rosa Hubermann, i Himmelgaten 33 i byen Molching. Det spesielle er at hele historien er fortalt av Døden, som er en nærmest allvitende forteller. Liesel lærer å lese av Hans, og elsker bøkene hun får tak i på forskjellige måter. Familien hun bor hos har lite penger, Rosa vasker og stryker klær for de rikere rundt om i byen, og Hans tjener en slant her og der på å male over nazistiske skjellsord på vegger og dører. Viktige temaer blir tatt opp, bla. døden - og døden blir ikke sett på som noen fæl ting, viktigheten av vennskap, løfter, det vakre og fæle ved menneskeheten og skyld.

Jeg likte spesielt godt språket, det er veldig personlig - men samtidig ikke, og man føler virkelig at man er der og ser alt som skjer. Likevel fikk jeg ikke noe veldig tydelig bilde av personene, men man føler at man kjenner de veldig godt. Noe jeg også likte godt var bruken av tyske uttrykk i replikkene, det var også med på å gjøre hele opplevelsen litt mer annerledes enn en "vanlig" bok. Selve oppbygningen av boka er også litt spesiell, den er delt inn i ti deler som igjen er delt opp i mange mindre kapitler. Selv om det ofte blir sagt hva som kommer til å skje lenge før det skjer, er det mye man blir overrasket over. Og avslutningen, den er nydelig og annerledes.

Alt i alt en ganske annerledes bok som må leses. Og den passer for de aller fleste, selv om man ikke liker historier fra krigen. Det er noe spesielt ved denne boka. Fryktelig vakker, etter man har lest siste side sitter man igjen med tårer i øynene og gåsehud.

søndag, mars 8

Je n'aime pas la neige, a Mars

Det snør, igjen, i altfor, altforaltfor store mengder. Si meg akkurat HVA som er så fryktelig praktisk med to meter snø overalt I MARS?! Nei, jeg overdriver ikke engang. Og snøen hører til i Desember den.

I morgen er det geografiprøve, i altfor mange temaer. Og jeg har selvfølgelig lagt boka på skolen, så jeg har fått øvd sånn massemasse. Men jeg må benytte anledningen til å skryte litt av meg selv også. I dag har jeg faktisk spilt sax i over 4 timer! Det er en forbedring det skal jeg si deg. Så nå kan jeg nesten alt jeg skal utenat før konserter og TVopptak og konkurranser og det som er. Sånn. Takk.


Jeg elskerelsker helg. Også skal man ikke sove altfor lenge - selv om det er kjempedeilig - man skal stå opp og gjøre ting man ellers ikke rekker eller kan, som å spise sjokolade til frokost eller ta en altfor lang dusj til det ikke er mere varmtvann igjen (eller kaldtvann for mitt vedkommende, huset mitt er nemlig ganske så rart) ♥ Det skulle vært noen flere helger i uka altså.

God uke, da folkens.

fredag, mars 6

Les poèmes françaises cette semaine (10)

TORSDAG
Je me casse ma figure
Horrible
Le ciel est soudain doré
Maintenant, j’ai compris le sens de la vie

FREDAG
Désolée, l’ambiance n’est pas triste
L’ambiance est météorologique ce moment
Il n’y a pas des larmes
Mais je ne suis pas ici
Peut-être l’ambiance est triste pourtant

Ny tradisjon, jeg og Thea lager dikt hver fransktime ved å slå opp random ord. Vi er poetiske. Eller patetiske.

torsdag, mars 5

Quel est le sens de la vie?

Följ min blogg med bloglovin - Prøver igjen
Ny header fra lengesiden, nye farger. Ikke akkurat vårfarger, men bloggen min var jo gul når det ble kaldt, så hvorfor kan den ikke være blågrå når det blir varmt? Og det håper jeg da virkelig det blir snart.

Kanskje jeg også skal slutte å blogge til jeg får mange kommentarer? For det ser jo ut til å virke. Hmm. Er det virkelig så vanskelig å skrive en liten kommentar, er det jeg skriver fryktelig uinteressant da? For jeg vet at folk leser, bloggstatistikker er nemlig fine greier.

Jeg er virkelig ett forandringsmenneske, skifter tema på bloggen annenhver uke omtrent jo. Men noen må jo være sånn også. Og alle de linkene jeg fikk pressa inn i ett innlegg. Så hva synes man om de nye kalde fargene? Ogogog! Hvilken bok burde jeg lese nå, etter Breaking Dawn og Boktyven?

onsdag, mars 4

Boktyven og vår

Altfor fine boken. Sitter med gåsehud og tårer i øynene ennå. Boktyven må nesten leses. Ikke bare nesten. Når døden forteller en historie er det verdt å lytte...

Selvfølgelig ble jeg ikke ferdig med den til i går slik jeg skulle, men for ti minutter siden. Nå er det bare å skrive bokanmeldelse som skal på bibliotekbloggen til skolen (okei, hva er poenget?)

Mars er vår. Sol og varmt, og snø som smelter. Dagen i går var fin. Og grønn uke på magasinet med utdeling av økologiske epler og boller og kaffe ♥ Akkurat slik jeg liker det. Blir så fint å få kunne se gresset igjen, sykle og slippe å gå rundt med fæle boblejakker og skli på det isete fortauet. Jeg merker jeg gleder meg noe veldig til sommeren, og en måned i USA (mens jeg går glipp av diverse festivaler, men). Jeg begynner å like mars, og nå er det bare en måned til jeg blir 17 og påskeferie.

mandag, mars 2

Jasså♫

Det har gått en dag etter ferien, og jeg er altfor sliten allerede. Mandager er slitsomme, jeg trenger å sove. Men neida, jeg må lese ferdig Boktyven til i morgen. Fint at jeg er halvveis, da. Bare sånn ca. 250 sider igjen. Jippi.

Og jeg skulle egentlig ha en filmting her, men det hadde ikke den lyst til.

Og dere, jeg skal bli flinkere til å kommentere også, faktisk.

søndag, mars 1

Tilbake til hverdagen

Da var vinterferien ferdig. Kommer nok til å savne den litt ja. Tilbake til skole med samfunnsfagprøve første dag og øvelser.. Men hva gjorde jeg egentlig i ferien da? Liste kanskje mest for min egen del, sikkert ikke så altfor interessant.

Fredag: Jeg og Synne var hos Eline, hårbleking og tre filmer, og telefonsamtaler med Kristine.
Lørdag: Surring rundt i byen med Eline og treffing av mange folk, før jeg dro til Kristine siden det var lettere å dra hjem.
Søndag: Jeg og Kristine bakte pizza og fastelavnsboller, retta ut håret mitt til jeg så ut som en annen person og akte i Gamlebakkene.
Mandag: Skitur med Eline, Synne og Kristine halvveis til Hellashytta og Friday 13th på kino med Aina og Kristine. Vi som liker å tro at vi liker skrekkfilmer. Neei. Trailere ble også skumle etter det.
Tirsdag: Osloshopping/BarrattDue med Aina og Kristine, og plakatlaging.
Onsdag: Gjøre-ingenting-dag med Aina, altfor mye pianospilling og besøk hos mormor og bestefar.
Torsdag: Sannsynligvis den mest innholdsrike dagen i ferien. Farging/klipping av hår, hjelmer, kjellere, og diverse hos Kristine, og planlagt nattskitur med Kristine, Jørgen og Eline.
Fredag: G60 og ganske dum dag egentlig.
Lørdag: Kongsbergmarken med Elise og Kristine og enda mere pizzalaging (med marshmallows) hos Kristine med Eline.
Søndag: Liten tur på hytta og øving og prøveøving.


Okei, veldig spennende. De morsomste bildene:
Elise og Kristine leker prinsesser.

Søte folk og orber.

Piano kan være veldig gøy

Helt normale folk farger hår, med søplesekker.

Også savner jeg virkelig å få kommentarer. Søte folk?