mandag, november 30

PHOTO

Snø er fint. Foto er fint fag. I dag tok jeg 268 mer eller mindre vellykka bilder.










søndag, november 29

Trois, et les chatons

Jeg burde ikke ha kamera. Jeg tok tre bilder i Aarhus, tre like bilder. Jäg är flink (tenkte det passa så fint med svensk siden de snakker dansk i Danmark)
Ett av tre bilder av Anja og Aina og en milliard lys, og noe som skulle ligne på istapper i trærne, i gågata litt sent på kvelden før vi skulle på Crush '09 goes chinese, ganske bra konsert i grunn
Pusebabyene har blitt superstore på to uker, skulle nesten ønske jeg var litt mer hjemmehjemme (hadde det ikke vært fint med en pus her kanskje?(stakkars pus))

fredag, november 27

Départ a treize heures et demi

Pakke til Danmark (en halvtime før det er forsent), lekser(vel, nei), foredrag(heller ikke gjort), rydde(vel), vaske opp(faktisk! før den fine middagen, selvfølgelig), vaske klær(...og henge de opp over hele stua til tørk, ja), øve(minimalt, flott at jeg bare har spilt det jeg skal spille i Danmark tre ganger før..), pante flasker(kommer aldri til å skje), rydde litt mer....

Altfor mye å gjøre? Ja. Hva gjør man da? Alt annet enn det man faktisk skal. Omvendt psykologi er virkelig ikke overvurdert. Og youtube og Hege Schøyen og Snabbgrabbar og slikt er fint.

Beste middagen på leenge

Og det å ligge og slenge på sofaen og spise vaniljesaus en hel kveld er fint

og ta bilder av alt man ser, litagokua for eksempel

og dyna mi, som har flytta inn i stua, tar seg bra ut på bilder


Og om en time reiser jeg og Aina til Århus. Tolv timers reise(danske tog er supertrege tror jeg) før vi møter Anja klokka 01.03. Jeg tror jeg gleder meg, selv om jeg går glipp av masse som skjer her i Norge. God helg!

torsdag, november 26

Essayer d'ecrire essay

Nynorskskriving i tre timer. Det særeste, ganske random, og mest tullete essayet jeg har skrevet. Trur eg.


Ureint. Møkkete. Ekkelt. Plagsamt. Pent. Husstøv. Svevestøv. Stjernestøv. Nedfallstøv. Jordstøv. Verdensromstøv. Støvsuger. Støvkost.

Det er overalt. Det kommer tilbake med ein gong du har teke det bort. Ein kan ikkje gjere noko for å halde det borte. Kor kjem det frå? Kva treng vi det til? Husstøv er ubrukeleg. Uviktig. Ingen bryr seg eigentleg om støv. Ein forsikrar ikkje støvet heime hos seg. Ein prøver å fjerne støvet heime hos seg, men det vil aldri bli fjerna. Det har ikkje lyst til å bli borte.

Stjernestøv er noko anna. Trur eg. Eg trur det finnast to typar stjernestøv, eg. Ein har slikt stjernestøv dei har i Disney-filmar, stjernestøv ein kan ønskje seg noko med. Fint stjernestøv. Også har ein slikt stjernestøv som svever rundt i verdsrommet, støv frå stjerner som har dødd og slikt. Eg likar best det stjernestøvet ein kan ønskje seg ting med.

Det finnast også enda fleire typar støv. Metaforisk støv har ein også. Menneske er støv. Vi er små og ubetydelege for resten av universet. Eller kanskje vi ikkje er det. Kven veit? Veit vi noko som helst? Kvifor er vi her? Insekt er i alle fall støv. Kva skal vi med insekt? Alt er støv. Verda er støv. Universet er støv. Og da er alt støv, for ingen vet kva som er større enn universet. Kanskje Gud også er støv. Og Allah, og Buddha, og Ganesha, og Zews, og Tor, og Odin. Alt er støv, det einaste som har noko å si er korleis du ser på det. Metaforstøv er det mest omfattande støvet som finnast. Det er altoppslukande. Kanskje alt er bygga av støv, kanskje atom bare er eit anna namn før støv. Støv er spennande. Men ingen likar støv. Støv er ikkje eit positivt ord.

Støv er møkkete. Støv kan også være dyr. Tenk på alt støvet på soverommet ditt, halvparten er dyr. Små, ekle dyr. Midd. Og resten av støvet er gjerne gamle, døde hudceller frå deg, og alle andre som har vore på soverommet ditt sida sist gang du vaska det, eit halvt år før. Det er ikkje så koseleg å tenkje på. Tenk på alt støvet du pustar inn heile tida. Ein veit ikkje kor det har vore, eller kven det kommer frå. Bakteriar, det er sikkert ein hel masse bakteriar i støv. Eg trur eg må gå heim og støvsuge nå. Støvsugarar er fine oppfinningar, sjølv om eg er bittelitt redd for støvsugaren vår. Den bråkar, og luktar rart, men støvsugarar er bra. Dei sug vekk støvet for ei lita stund. Plutselig er alt reint, meir eller mindre, for eigentleg er det ikkje så reint. Ein treng å vaske litt med såpe og vatn også. Da blir det reint. Også er det viktig å rydde litt, for viss ein ikkje ryddar vekk alle kleda sine frå golvet, da kommer det meir støv. Det er jo ikkje noe man vil at skal skje. For ein har jo nok med det støvet man har frå før av.

Støv er fint også. Når sola sender ein enkelt solstråle gjennom vindauget, ein tidlig morgon, og ein kan sjå alt støvet som flyr rundt i rommet, da er støv fint. Og viss ein tek bilete i eit rom med masse flygestøv og lys, da får ein vakre bilete. Eg skal gjere det ein vakker dag. Ein vakker dag med sol ute, sol som skinn inn gjennom vindauget. Da skal eg ta bilete.

onsdag, november 25

il pleut même si le soleil brille

Jeg som skulle blogge i går kveld, legge ut masse fine bilder fra fine helga, endre designet og alt. Men når de 157 bildene er fæle omtrent alle sammen, så lo vi av dem istedet. Og så på Bob and the Apple på youtube, og spiste polarbrød med stripete sjokoladepålegg! Fine kvelden, der jeg ikke gjorde noe av det jeg skulle, og skuldra til Elise som har bestemt seg for å være teit og vond. Bortsett fra det, så er egentlig alt litt fint. Og jeg liker det.

Slike bilder finnes det en milliard av, vi liker å bli tatt bilde av etter å ha lekt litt mye med eyeliner

Det var solbriller overalt

og oreokake, og "quiz", og masse kake, og orber, og fine folk, og sikringer som går på morgenen, og oppvask, og taco, og hvitløksbaguetter, og pasta til frokost, og UMM, og sjokoladepålegg og julebrus og first pricebrus og vossvann og tunge handleposer og superlokale lokaltog. FIN HELG.

..og denne helga skal jeg være på konservatoriet i Århus, jeg liker Danmark. Og jeg trooor jeg skal begynne å ta litt flere bilder, og blogge litt mer, for jeg savner det litt.

tirsdag, november 24

Ouii

Jeg har fått tilbake pcen min, men jeg har kanskje klart å ødelegge den nye mobilen min. Og jeg har mista alle franskoppgavene og norskessay og.. like greit. Nå sitter jeg på papirbredden, og det er fullt drama med ambulanser og brannbiler og alt som er utenfor.
Etterpå i dag skal jeg se om det finnes noen bloggable bilder på kameraet mitt fra helga.(ja, flere innlegg på en dag, uuuuu) Også må jeg gjøre noe drastisk med designet, jeg liker ikke dette her i det hele tatt. Flott, nå er det orkesterøvelse(eller noe..), og wow, internett funker.

torsdag, november 19

Mourir

Jeg har magiske evner.

Jeg har ødelagt PC'en min, den vil ikke starte lenger og gir meg skumle beskjeder på svart skjerm. Jeg har ødelagt mobilen min, den bare blinker og vil ikke reagere. Jeg har ødelagt reservemobilen min, som bare kan sende meldinger og ringe. Jeg kan ikke få kontakt med omverdenen lengre. Haha.

Og foto er litt spesielt når vi skal lage rustdueseler, kamelpumaer, skilpaddelakser og strutsepolitikere i photoshop, på stygg skolepc som bare bruker en halvtime på å starte seg opp

søndag, november 15

Inhabituel

Jeg aner ikke hvor kameraet mitt har blitt av. Og det er mye annet jeg ikke vet også, men jeg har hatt en fin helg, den virker lengre enn en vanlig helg med litt for mye øvinger og konserter.

Jeg har sendt inn opptak til Virtuos, jeg har kjørt konnerudbuss for første gang på lenge, jeg har sitti en hel fredagskveld hos Elizaveta og spist muffins som luktet popkorn, sett på Edward Scissorhands, spist pop-corn og snakka om veldig mye spennende, og gått ute i de store fine snøfnuggene og stillheten, midt på natta. KOS
Jeg har vært på NMH og kjørt tog og hørt foredrag om "hvordan bli musiker", og vært på kino(Zombieland, siden 2012 var utsolgt), drikki kakao med krem, tusla rundt hele Drammen sentrum i kaldt regn og drikki te med Elizaveta, Sukanya og Karoline og jeg har spist frokost klokka ett og gjort ingenting resten av dagen i dag (søndagstradisjon), og Jørgen og Enya har vært her i fem minutter og vi fant ut at Jesus snakka arameisk - en blanding av arabisk og hebraisk.

Så - nå har jeg bare omtrent 780 ord med norskessay igjen (tulleskole, tullenorsk. alt er litt tull og, for den saks skyld), også er det ny uke. Kanskje det blir en fin en? Og snart er det jul og jeg vet ikke hva jeg skal kjøpe til noen, eller hva jeg ønsker meg. Og jeg har glemt at jeg skal lage rustdueesel eller polarrevgås eller strutsepolitiker i foto. Men motivasjon eksisterer ikke, til noe som helst. Jegjegjegjegjeg-innlegg.
What about you?


(ooog nå har bloggen blitt mørk, akkurat som alt annet, og det er høst igjen - siden snøen smelta, jeg liker ikke høst. jeg vet ikke om jeg liker bloggen best hvit eller grå, jeg)

fredag, november 13

Friday 13th

Fredag den trettende, den dagen i året der alt bringer ulykke. Men jeg vet ikke hva som kan bli stort verre(værre?). Vi har allerede hatt svømming med klassen, noe jeg hadde planer om å ikke bli med på, og jeg overlevde. I går spilte jeg inn til Virtuos og hadde konsert på BarrattDue, men jeg fikk ikke til noenting av det jeg ville, noe må bli bedre snart.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Samvittigheten min dreper meg. Hvorfor kan ikke alt være fint, kan ikke alt bare være som det var?

Kanskje firkløveren bringer litt lykke, det hadde vært fint

Alt skjer nå. I morgen skal jeg på Musikkhøgskolen hele dagen, men det blir kanskje litt fint. Skjer det like mye for alle andre også?

onsdag, november 11

-

jeg orker det her, jeg liker ikke meg selv, jeg må lære å tenke, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre


fælt teit bajs dritt æ

mandag, november 9

store bokstaver er skumle

bloggen min har blitt dårlig. korte innlegg uten bilder. fælt. jeg skal slutte med det. jeg skal blogge ordentlig, og det er mye morsommere, for alle. og jeg skal begynne å ta litt flere bilder igjen, men fotorapporten har skremt meg fra å ta bilder. analyse kan gå å hoppe ut av en ellevte-etasje, og dø.

i helga har jeg ikke sovet noe, mobilen min har dødd og jeg må få meg en ny, på fredag (etter å ha levert fotorapporten fra helvete) dro jeg til kristine og vi så på tre skrekkfilmer og spiste creme brulée, og hele lørdagen var det konsert og julebord med storbandet, og jeg og kristine spiste femretters middag med masse stearinlys midt på natta, og hele søndag satt vi i sofaen med dyner og spiste smelta sjokolade og lo av slektstrær, og jeg så fame med enya og nina og jørgen, og den var full av klisjéer og litt teit, men kunne vært bra hvis den ikke hadde hett fame, for den var ikke fame(ikke det at jeg har sett ordentlig fame heller..) og vi spiste vafler som oppførte seg som kjeks og så på pretty woman hos enya, og sov i senga til enya som er så mye bedre enn de vi har på tjukkebo.

kristine er firemeningen til ingrid alexandra
og mathilde tror at gud rett og slett er litt schizofren. for gud kan jo ikke være en og tre på en gang, sier viten. og troen sier ikke det. blablabla. filosofitimer♥. bare at jeg ikke liker å diskutere gud og kristendommen. jeg liker å lage mine egne religioner jeg.

torsdag, november 5

The internet is both a blessing and a curse.

Jeg har engelskprøve, som handler om internett, der alt er tillat (siden læreren ikke kan kontrollere det uansett, sa han) og jeg elsker forsiden til google, og jeg elsker at det snør store fine snøfnugg, og jeg elska dramaforestillinga på St.Hallvard i går, og jeg ELSKA oreokaka, og jeg elsker sjokoladen jeg spiste i sta, og jeg elsker..?

tirsdag, november 3

November

..det er kaldt og det regner og spaghettien min koker over og Jørgen og Elise og Elizaveta sitter i sofaen med hver sin pc, og vi hører på spesiell musikk og såret på kneet mitt har grodd fast i buksebeinet og...