tirsdag, november 30

hvaskjerf

vinduene mine blir fine når det er kaldt og jeg kan sitte og se på dem kjempelenge og det er nesten som å se på et kart over en egen verden
og jeg tror det er vinteren og kaldt som gjør at jeg plutselig går fra å ha det stress og altfor mye å gjøre og ikke tid til å leve eller øve eller noe som helst, til å aldri ha hatt det bedre, og kanskje hatt noen av de beste og innholdsrike helgene på lenge. opp og ned heletiden. veldig. og jeg er ikke laget for å sitte hjemme hele dagen og skrive gymlogger og lese historie og engelsk og skrive norsk, skolen dreper. da er det fineste i verden kafé og te og fint med finefolk.
og om to timer er det desember og advent og snart jul og snart nyttårsaften og snart prøvespill og snart eksamen og snart russetid (HJELP RUSSEKORT NÅR?!?!?!) og hva skal jeg gjøre med julegaver?!

(og i natt leste jeg ut mnem. og den ååååååååå. ja.)

onsdag, november 24

nihil

det er fryktelig kaldt, og det snør, og blåser, og det er mørkt. i går var jeg på verdens beste aulakonsert, virkelig, og jeg har gjort masse fint og rart og konserter og bursdager og snakket med folk jeg ikke vanligvis snakker med, men som er fine og løpt ute i kulda og gøy. i dag har jeg sittet på biblioteket fra halv fem, til det stengte og spilt kinasjakk med eirin, og lest mnem i flere timer. mnem er en sånn bok man ikke merker at man leser, plutselig er jeg på side 142, og jeg fant den på skolebiblioteket i fritimen, den bare plutselig sto rett foran meg. og jeg har falt ned trappa i dag, og fått vondt i armen som jeg allerede har nesten senebetennelse i, så jeg dro på biblioteket istedet for å øve. biblioteket er det fineste stedet jeg vet om noen ganger. og jeg skulle ønske jeg gikk på musikklinja, og ikke skolen min, igjen. og nå leser jeg tydeligvis seks bøker på en gang, tre norske, to engelske, og en fransk. hjelp. det er ganske fint med vinteren, at man bare kan sitte å lese bok og ha god samvittighet. og jeg aner ikke hva jeg ønsker meg til jul, og det er bare en måned til. hjelp?

torsdag, november 18

finest

uke med masse å gjøre. liker det, tror jeg. (hvorfor tar speilrefleksen plutselig regnbuefarga bilder?!)
i dag med eirin. verdens fineste konsert. per oddvar johansen, en time sammenhengende solo solo slagverk. superfint. og jenny hval med hele helt nytt album som kommer i februar (rockettothesky før), altfor fint. og vi fikk sitte med tuva og marius helt foran ved scenen. og før det var vi på barejazz og der var det verdens beste chai latte på ordentlig, og enda bedre italiensk vin. og mobilkamera, for speilrefleksen var i veska og likte seg der, tydeligvis.

(og hvis noen vil vinne noen av tingene fra flamingo.no, skriv!)

også tenkte vi at nå kunne ikke dagen bli bedre, og vi skulle hoppe rett i senga, i lykkerus - men så! så lå hjartemagasinet og venta i trappa, åh åh åh!
er vel ingen andre som har hatt like fin dag, vel?

søndag, november 14

fakkeltogmotpels.








kanskje noe av det fineste jeg har vært med på på lenge.

lørdag, november 13

osloooflamingo

i oslo møtte jeg elise som jeg ikke har sett på tusenvis av år og vi spiste makroner for første gang på ordentlig og eirin kom også, og drakk latte og spiste makron med supervanskelig navn og eirin og jeg tok trikk til torshov for å finne flamingo.no-homeparty og det fant vi, og der var det hundrevis av altfor fine kjoler og barteringer og engleringer og blomsterringer og selvlysende sopper og ost og vin og kjeks og brokkoli og agurk (jeg vil ha selvlysende sopp i vinduskarmen) og etter å ha vært vinglepetter i nesten to timer, klarte jeg å bestemme hva jeg ville kjøpe og blekkspruten er den kuleste i hele verden og lommeboka har plass til miljøkort og hvasomhelst! ogogogog! bloggegiveaway! selv om jeg helst vil beholde alt selv, så kan jeg ikke det, men hva skal jeg gjøre? flere dustete gjettekonkurranser? ææ? (eirin har på en måte allerede vunnet globusen, da) iallefall! besøk flamingo.no og se på alle de fine kjolene og smykkene og ringene og lommebøkene og veskene og morrotingene. jeg skal bli rik og kjøpe alt en dag vet jeg.

torsdag, november 11

torsdagskveld uten stearinlys og te


jeg har fått meg en ny spilleliste, med masse sær, masse norsk, masse musikk som strengt tatt bare kan kalles alternativ, fordi det snør ute og utsikten til byen plutselig er en helt annen enn den var for tre dager siden, og de hvite hustakene og oransje lysene og brune himmelen gir hundre andre inntrykk enn den mørke, svarte byen, med klare kalde lys og skygger overalt, og det føles ikke like kaldt å gå ute og få fire og fire snøfnugg i ansiktet nå som det er ti minus mer enn forrige uke, og den lille snøen har gjort alt mye stillere, selv om de første måkebilene blinker og skraper de enveiskjørte veiene allerede. (og plutselig har jeg ikke EN sang jeg kan høre på om og om og om igjen heletiden, som jeg alltid har, uvant)


og jeg gleder meg til oslo i morgen, møte elise og ta bilder og spise makroner, og ha med eirin som har blitt helt frisk til da, og dra på flamingo.no-homeparty på torshov, og fakkeltog mot pels i oslo på lørdag med jeg vet ikke hvem - men nesten tre tusen folk som tenker bra, og rockettothesky + per oddvar johansen på onsdag på nasjonal jazzscene med eirin og kanskje onsdagsvin og fint.


og jeg vil så masse og blir både mer og mer skremt og mer og mer excited (kan ikke norsk jeg, vel) på tanken om at jeg kanskje om et år skal flytte fra norge, flytte fra tjukkebo, flytte fra nesten alle de fine, flytte fra snøen, flytte til danmark (eller oslo eller bergen eller tromsø eller hamar eller arvika eller stockholm eller göteborg) og studere musikk, musikk hver dag resten av livet (slik det alltid har vært, også), øve strukturert fordi timeplanen er laget sånn, og kanskje ingen fag to dager i uka, bare tid til å spille og lese, og bygge min egen framtid, helt på ordentlig, og helt ordentlig frihet og mer ansvar, og det er akkurat alt det her jeg vil og masse mer, for jeg kommer aldri til å legge fra meg verken saxofonen, musikken eller kameraet, gjør jeg vel?

pels.

dagbladet: -Dobbeltmoralsk å gå i bomullstøy mens man protesterer mot pels! - link

- Bildene vi så er grusomme, og jeg skjønner at det skaper engasjement. Men jeg skulle ønske kjendiskvinnene også kunne bruke sitt engasjement på kvinner og barn rundt om i verden som lider. Det er faktisk viktigere, sier Voldberg til Dagbladet.

- Medsøstre i andre land dør fordi vi alle skal gå i billig bomull. Det blir dobbeltmoralsk å stille i bomullstøy mens man protesterer mot pels. Tenk hvis det engasjementet vi har sett denne uka for dyrene i bur hadde kunne blitt samlet for et engasjement for disse kvinnene i stedet. Er ikke den saken verdt noen mink? sier Voldberg.


og kommentarene:

Det er synd på dyrene men så lenge det finnes mennesker som lider må vi sette vår fokus 100% på dem. Dyra kan vi bry oss om når det er slutt på all menneskelig lidelse.


bilde fra NOAH

Bare meg som blir provosert? Er det feil å engasjere seg i pelsdyrenes rettigheter i Norge, som vi faktisk har bedre mulighet for å få gjort noe med, om man ikke bryr seg om alle andre her i verden? Det vil alltid finnes noen som har det verre enn andre, men et sted må man begynne! Og det er vel bedre å engasjere seg i noe, enn å bare sitte å se på at alle gjør akkurat det som passer dem? Og hva vil skje hvis vi dropper å bry oss om dyrene, til det er slutt på all menneskelig lidelse? Vil det si at vi aldri skal bry oss om dyrene? Hva ville skjedd om bare menneskene var igjen i verden? Og hvorfor skal menneskene være så fryktelig mye mer verdt enn dyr, vi som går å ødelegger kloden vår, både for oss selv og dyrene? Og jeg er selv vegetarianer, og er ikke for kjøttindustrien - men iallefall i Norge er det pelsdyrene som har det verst! Og etter min mening er det faktisk viktigere å spise mat, enn det er å gå rundt med pels på kroppen.

onsdag, november 10

sovekaktus.

hvis noen ikke fikk det med seg (spesielt siden alle hadde DET SNØR!!! på facebook i går), så begynte det å snø i går, så nå er det snø ute, og fullt kaos. og ganske fint, og ikke like kaldt og mørkt som før, og tusen ganger hyggeligere å gå ute.
jeg har vært på kafé med ulrikke, i nesten tre timer fordi skjerfet hennes var etterlatt hos meg og alene og ville hjem igjen det var fint og tiden løp og ulrikke hadde fin bok og vi skrev ønskeliste til meg (endelig ønsker jeg meg noe annet enn mat og gratis strøm og selvdisiplin!) og jeg var der og og drakk kaffe selv om jeg ikke har noen som helst penger (men påfyll er fint, for der er kaffe billig, og man får påfyll og mange sukkerbiter og fløte) ulrikke hadde fargeblyanter som var finest
oog så gikk jeg hit og den som gjetter hvor dette er får premie

søndag, november 7

for tiden

spiser masse granateple (ikke alle er like gode, iallefall ikke den/det, men synes ikke på bildet. de er supersunne og supermorsomme å spise, en og en liten rød bit) og masse linser og det er supergodt også med salt og pepper og stekt
spiller masse heletiden og stearinlys overalt (mye bedre å sitte i mørket og spare strøm og se på bittesmå flammer som danser)
jørgz og lillabrus (og elsker bilde masse)
tar bilder med blitz igjen, for jeg hater blitzzz, men plutselig er det fint når man bare gjør det litt mer riktig (altså, ikke helt sånn der, og ser ut som overeksponert brunkremsjente)
blogger blogginnlegg som omtrent er umulige å kommentere på og jeg tror det er natta allerede (og trodde ikke at det var så mørkt så tidlig hver høst) og må skrive norsktekst og skal kanskje droppe filosofi og ta musikk som privatist hvis jeg får lov (å lykke) også er alt finere og savner spotify premium og eirin er flinkest i verden til å rydde hybel

onsdag, november 3

lykke

(ikt har pcen min igjen siden den har kritisk feil på harddisken. jippi. får ikke gjort noe av det jeg skulle gjort for lengesiden på skolen, eller noenting annet enn å øve men det er sikker bra) pakke i posten med fin murakamibok på fransk på nytt som jeg har lest førti sider i, og glemte på flyet fra nice og så fikk jeg den aldri tilbake. men den var på amazon.dr og nå er den her!



(blogger for android er kult på mobilen iallfall, og send melding, utrolig hvor isolert man føler seg uten facebook og msn - trist)