søndag, desember 14

Vegetarjul!

-Er du vegetarianer? Kult. Skjønner ikke hvordan du klarer det egentlig. Men hva spiser du til jul og sånn da? Savner du ikke ribbe og all den gode julematen?!
Veldig vanlig kommentar, spesielt nå i desember. Men nei, det er ikke veldig vanskelig og fælt å være vegetarianer i jula. Og jeg savner absolutt ikke den litt ekle ribba og julepølser og medisterkaker og kalkun og pinnekjøtt og all slik tradisjonell julemat. Mange forstår ikke hvorfor vi ikke bare i jula hvertfall kan være som alle andre, å spise litt ribbe som alle andre, for en gangs skyld? Man blir jo oppfatta som rar og vanskelig fordi man ikke vil spise vanlig mat og man må nærmest unnskylde seg. Jeg hadde aldri vurdert å spise ribbe, selv på julaften. Mange grunner til det, aldri har jeg vært spesielt glad i ribbe heller, og man kan faktisk bli dårlig av å spise kjøtt hvis man ikke har gjort det på flere år.

Det finnes hvertfall mye godt man kan spise på julaften, og som ikke bare er kjedelig. I Sverige bla. får man mye ferdig vegetarmat, men hvis man tar seg en tur i innvandrerbutikk (som vi forøvrig har hundrevis av på Strømsø) eller helsekost kan man finne mye spennende å lage julemat av. Mange oppskrifter i kokebøker og på nettet også. Så spesielt dere nye vegetarianere; ikke gi opp i jula selv om det virker som om det er det beste! Det trenger ikke å være så vanskelig som man skulle tro.

Link: Mer om vegetarisk jul -1 og - 2.
Noen oppskrifter

1 kommentar:

art of vanishing sa...

utrolig bra skrevet veronica! nå ble jeg stolt av deg! flink veggis! :D <3